İletişim Formu

Ayağını Yorganına Göre Uzat Kompozisyon Örneği

Ayağını Yorganına Göre Uzat Kompozisyon Örneği

Ayağını Yorganına Göre Uzat Kompozisyon Örneği

Atalarımız bir söz söylemişse ve bu yıllarca dilden dile aktarılmışsa bizlere öğüt verici güzel bir söz söylemiştir. Bu atasözü de bizim ekonomik olarak sıkıntı yaşamamamız İçin bizlere öğüt vermektedir.

Hepimizin evine aylık ya da yıllık belli bir miktarda para girmekte ve bu paranın tamamı ya da bir kısmı harcanmaktadır. Burada önemli olan şey gelen paraya göre harcama yapmaktır. Gelen paraya göre harcama yapılmaz sa büyük sorunlar ortaya çıkar. Mesela aylık geliri beş bin Türk lirası olan bir kişisinin, aylık mutfak masrafı, faturalar gibi harcamaları olacaktır. Fakat kişi kalkıp da on bin Türk lirasına telefon aldığında gelir ve gider arasında büyük bir uçurum olacaktır. İşte Ayağını Yorganına Göre Uzat atasözünü bu gibi durumları ifade etmek için kullanırız. 

Kazancımızı iyi bilip harcamamızı ona göre yapmalıyız. Her şeyi bir anda almak yerine borca girmeden para biriktirerek ya da alacağını ertelemek en doğru yol olacaktır. Buna dikkat edersek hem borca, sıkıntıya girmemiş oluruz hem de mutlu oluruz. 



Duygu ve Düşünce İle İlgili Kompozisyon

0 Yorum