İletişim Formu

Özgüven İle İlgili Kompozisyon Örneği


Bu yazımızda Özgüven İle İlgili Kompozisyon Örneği hazırladık.  Umarım sizler için faydalı bir çalışma olur.

Özgüven  Kompozisyon Örneği

Özgüven kişinin bir şeyi basarabilmede olan inancına yani kendisine güvenmesine denir.  Başarılı insanların hayatlarını okuduğumuzda hepsinin ortak özelliği özgüveninin yüksek olduğunu görmekteyiz.

Özgüven sayesinde kişi kendine olan güveni artacağından bir işe başlarken karşılaştığı zorluklar karşısında hemen pes etmez.  Ben yapabilirim,  başarabilirim der.  İnanmak başarmanın yarısıdır derler.  Özgüvenli insanlar inanırlar.  Ayrıca Özgüvenli insanlar bir topluluk karşısında kendilerini çok rahat bir şekilde ifade ederler. Özgüven çocuklara küçük yaşta kazandırmak gerekir.  Çocuğa bir işi yaparken fırsat vermek,  ona destek olmak özgüveninin artmasında önemlidir.  Her şeyin olduğu gibi özguveninde fazlası kişiye zarar verir.  Özgüveni fazla olan kişiler ben her şekilde yaparım,  ben bu işin en iyisiyim diyerek kendini olduğundan büyük görmeye başlar.  Bu tarz insanlar çevresi tarafından fazla sevilmediği gibi aynı zamanda da çok hata yaparlar.

Özgüvenli olmak iyi bir şeydir. Özgüvenimizi geliştirmek için çok çalışmalı, başarmak için mücadele etmeliyiz. Bu arada unutmamak gerekir ki özguvenin aşırısı da zararlı olur.  Dengeyi kurmak her zaman iyidir.

Site içerisinde bu ve buna benzer bir çok Kompozisyon ÖrneğiKompozisyon Örneği yer almaktadır.  Sizlere fikir vermesi açısından onlardan da faydalanabilirsiniz. 

0 Yorum