İletişim Formu

Takım Ruhu İle İlgili Kompozisyon Örneği

Takım Ruhu nedir, nasıl olur ile ilgili yazımız Takım Ruhu İle İlgili Kompozisyon Örneği sizler için hazırladık. Size fikir verme noktasında umarım faydalı olur.

Takım Ruhu Kompozisyon Örneği

Takım ruhu demek, takımı oluşturan bireylerin birbirleriyle iyi anlaştıkları, karşılıklı yardımlaşmanın olduğu, takım içinde sevgi ve saygının önemli Yer tuttuğu, bir bütün olabilmek demektir. Takım ruhunun olduğu yerde ben değil biz olgusu daha baskındır.

Belli bir başarı elde etmiş her takımın en önemli özelliklerinden birisi takım ruhuna sahip olmasıdır. Takım ruhunu yakalayan ekipler başarıya diğerlerine göre daha rahat ulaşırlar. Takım ruhunu olduğu yerde bir amaç uğruna ortak haraket etmek vardır. Grup ve takım içerisinde herkesin farklı görevleri osa da onun görevi zor, bunun görevi kolay, şunu görevi basit gibi sözler söylenmez. Takım ruhunun olduğu yerde herkesin görevi değerlidir. Bir araba gibi düşünün motor ne kadar iyi olursa olsun tekerlek olmadığı sürece bir işe yaramaz. Takım ruhunda bireysellik arka plandadır. Başarıya ulaşmada birlik ve beraberlik önemlidir. Herkesin birbirini anladığı, kusurlarını örttüğü, bir takım aile gibidir. Kendini ön plana çıkarmak yerine takımı on plana çıkarmaya çalışır. Takım ruhunda yönetici kişinin ya da liderin rolü çok önemlidir. Takımı birarada tutmak, takım bilincini yerleştirmek ve takım ruhunu oluşturmak onun vazifesidir. Takım içerisinde taraf tutan, olaylara objektif yaklaşmaya, on yargılı bir kişi ne yaparsa yapsın takım ruhunu on plana çıkaramaz. Mesela okul takımını düşünelim. Antrenör sadece bir öğrenciyi on plana çıkarmaya, onu önemli göstermeye başladığında takım içinde huzursuzluklar çıkar. Burada da takım ruhundan eser kalmaz. Ama antrenör her öğrenciyi değerli hissettirse, takımı sevdirse ve takım içerisinde birlik beraberlik ve dayanışmayı on plana çıkardığında takım ruhunu oluşturmuş olur.

Takım ruhunu oluşturmak beraberinde başarıyı getirir. Takım ruhunun olmadığı yerde başarı gelse bile başarıyı belli kişiler sahiplenir. Ama takım ruhunun olduğu yerde başarıyı herkes sahiplenir. Takım ruhunun olduğu yerde herkes işini en güzel şekilde yapar. Bizlerde daima takım ruhunu oluşturan parçalardan biri olmalıyız.

Umarim faydalı bir Kompozisyon ÖrneğiKompozisyon Örneği olmuştur. 

0 Yorum