İletişim Formu

Şükretmek İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bu paylaşımımızda Şükretmek İle İlgili Kompozisyon Örneği hazırladık sizler için. Ödevlerinizi yaparken fikir verme açısından faydalı olacağını umuyorum. Eminim ki sizler daha güzelini yazacaksınızdır.

Şükretmek Kompozisyon Örneği 

Şükretmek elindeki ile yetinmek elindekinin kıymetini ve değerini bilmek anlamında kullanılır. Başına gelen her musibette isyan etmek yerine daha da kötülerinin olacağını düşünerek bulunduğu şartlara razı olmak anlamına da gelir.

Günümüzde yaşamış olduğumuz mutsuzlukların temelinde şükretmenin olmadığını görmekteyiz. Hep daha fazlasını isteyen insan bir türlü sahip olduklarının aslında ne kadar önemli olduğunu göremez. Ayrıca yaşadığı sıkıntıların başkaları tarafından daha fazla yaşandığını düşünmez. Mesela Öyle insanlar var ki hep daha çok paralarının olmasını isterler. Kazandıkça daha fazlasını daha fazlasını isterler. Halbuki asgari ucretle  çalışan o kadar çok insan var ki. Bunu bilip şükretmeyen insan hep daha fazlasını istediği için daima mutsuz olur. Asgari ücretliden 10 kat 20 kat para kazanan insanlar ile konuştuğunuzda geçim sıkıntısı yaşadıklarını ve mevcut durumlarından mutlu olmadıklarını görürsünüz. Bu esasında empati kurmayıp şükür edilmediğinin bir göstergesidir. Aynı durum sağlık için de geçerlidir en ufak bir yerimiz ağrıdığında emen İsyan etmeye başlar Allah'ım bizler için sunmuş oldu onca güzelliği görmezden geliriz. Mesela ayağı ağrıyan bir adam hızlı yürüyemiyorum rahat hareket edemiyorum diye sürekli mutsuzdur. Halbuki şükretmesini bilen bir insan En azından benim ayağım ağrıyor hiç ayağı olmayan insanlar da var bu yüzden çok şükür diyebiliyor.

İnsan olarak nefsimizi doyurmak nefsimize olumlu yön vermek elimizdedir. Sahip olduklarımızın kıymetini bilip bunun için daima şükretmeliyiz.

Farklı konularda hazırladığımız kompozisyon orneklerikompozisyon örnekleri için sitemizi inceleyen bilirsiniz

0 Yorum