İletişim Formu

Sağlık Varlıktan Yeğdir Kompozisyon Örneği

Sağlıkla ilgili bir Kompozisyon yazmak istedik. Bu nedenle Sağlık Varlıktan Yeğdir Kompozisyon Örneği sizin için hazırladık.

Sağlık Kompozisyon Örneği 

Gerçek manada zengin kim diye sorsanız eminim çok parası olan, fabrikaları olan, lüks arabalarda Seyehat eden kişiler dersiniz.  Ama bana göre gerçek zenginlik kişinin sağlığının yerinde olmasıdır. Atasözümüzde de zaten bu vurgulanır. Yani derki sağlıklı olmak zengin olmaktan daha iyidir.

Hepimiz sağlıklı bir yaşam geçirmek için yaşarız. Bu nedenledir ki yediklerimize, içtiklerimize olabildiğince dikkat ederiz. Gerçek zenginlik bizler için sağlıklı olmaktır. Çünkü ne kadar zengin olursanız olun sağlığınız yerinde değilse hayattan zevk almayacaksınız. Mesela zengin bir adam düşünelim. Özel uçağı var, yatları, katları, çok parası kısacası maddi olarak çok varlıklı. Ama ileri derecede şeker hastası. En basiti Bir karpuz dahi yiyemiyor. Belki karpuz tarlaları alır istese ama yiyemiyor. Başka bir adam daha düşünelim. Zengin değil, normal bir insan. Sapasağlam, hiçbir hastalığı yok. O da bir karpuz kesip yemenin mutluluğunu öyle bir yaşıyor ki. Örneklerde de gördüğünüz gibi esas olan para puldan ziyade sağlıktır. 

Sağlığımızı daima koruyalım. Sağlığımız yerinde olduğunda kuru ekmek bile bal olur, enfes olur. Atalarımızın dediği gibi sağlığı hiçbir zenginliğe degismemeliyiz. 

Umarim Kompozisyon Örneği size bu konu hakkında fikir vermiştir. Sitemizde sağlık ile alakalı başka kompozisyonlarda yer almaktadır. Sağlık ile ilgili kompozisyon örneğiSağlık ile ilgili kompozisyon örneği yazılarınız da bakabilirsiniz. 


0 Yorum