İletişim Formu

Okumanın Önemi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Yeni yazımızda Okumanın Önemi İle İlgili Kompozisyon Örneği paylaşıyoruz. Okumanın neden önemli olduğunu idrak edeceğiniz bir yazı.

Okumanın Önemi Kompozisyon

İnsanoğlu yaşam serüveninde bir çok icatta bulunmuştur. Bu icatlardan en önemlisi ise kuşkusuz okumaktır. Okumak insanı ve inşa ligi geliştiren bir eylemdir. Geçmişin bilgi, duyguve fikirleri hakkında bilgi sahibi oluruz. İnsanların olaylar karşısında ne yaptığını okumak sayesinde görürüz.

Günümüzde o kadar çok yazılı eser varki. Her biri ayrı bir dünya. Bu dünyaları gezmek okumak ile gerçekleşir. Okuyan insan kendini daima geliştirir. Olaylar ve durumlar karşısında daha iyi düşünür, daha iyi cikarimda bulunur. Ayrıca okuyan insanın konuşması da diğer insanlara göre daha düzgündür. İyi yazarlara ve bilim insanlarina baktığımızda hepsinin iyi bir okuyucu olduğunu görmekteyiz. Okumak kişiyi geliştirdiği gibi toplumu, ülkeyi de geliştirir. Okuma ve yazma oranını yüksek olduğu ülkelerin refah içerisinde olduğu ve dünyayı yönettiklerini görmekteyiz. Okuma oranın düşük olduğu ülkeler ise dünya da söz sahibi konumda değildir. Okuma ve yazma bir güçtür. Hem insanı besleyen hem de onu geliştiren bir güç. Ayrıca dinimiz de ilk emirlerinden birisi "oku" dur. Dinimizde okumaya çok önem vermiştir.

Okuyan insan doludur. Bilgi ve birikimi vardır. Toplum içerisinde ne yapacağını bilir, sorgular, analiz eder. Okumayan insan ise cehalet içerisinde kalır. Dünyada olup bitenlerden habersiz yaşar gider. Bu yüzden okumaya gereken önemi vermeliyiz. Okurken seçici olup kendimizi geliştirecek kitapları okumalıyız.

Site içerisinde daha bir çok konuda Kompozisyon Örneği Kompozisyon Örneği bulunmaktadir. Arama kısmından istediğiniz konu ile alakalı kompozisyonu bulabilirsiniz. 

0 Yorum