İletişim Formu

Milli Mücadele İle İlgili Kompozisyon Örneği

Farklı konularda yazılarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Milli Mücadele İle İlgili Kompozisyon Örneği hazırladık sizler için. Sizlere fikir vermesi açısından önemli olacaktır.

Milli Mücadele Kompozisyon

Milli mücadele; Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm toplumun birlikte vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak için gösterdikleri çabaya denir. Topyekun yapılan bu direniş ve mücadele milli mücadele olarak adlandırılır.

Osmanlı Devleti son yıllarında çok güçsüzlenmişti. Bunu fırsat bile düşman ülkeler yurdu dört bir yandan kuşatmaya ve işgal planları kurmaya başladı. Bunun üzerine Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 yılında Samsuna gelerek burada milli mücadelenin ateşini yaktı. Yaptığı kongreler ile halkı bir bütün haline getirerek topyekun bir mücadele için hazırlıklara başladı. Tabi ki her şey kolay olmadı. Bir çok engellemeler ile karşılaştı. Lakin onun kararlı tavrı, lider ruhu ve bağımsızlığa olan inancı onu asla yolundan alıkoymadı. Bu esnada boş durmayan düşman kuvvetleri Çanakkale olmak üzere bir çok cephe açtı. Maraşta, Urfada ve daha bir çok yerde halk bu işgale karşı direndi. Bu direniş kazma ile kürek ile imkansızlıklar içinde oldu. Çanakkale Zaferi ile de bu vatanın Türk yurdu olarak devam edeceği tüm dünyaya ispatlandı. Ve sonrasında düşman Anadolu topraklarından bir bir atılarak milli mücadele başarı ile sonuçlandı.

Bugün buralara hangi şartlarda geldiğini bilmek her Türk evladının vazifesidir. Milli Mücadele ruhunu daima yaşatmalı ve birlik beraberlik içinde olursak neleri basarabilecegimizin farkında olmalıyız.

Kompozisyon Örneklerini sitemizde sizlere sunuyoruz. Daha fazla Kompozisyon ÖrneğiKompozisyon Örneği için Site içi arama yapabilirsiniz. 

0 Yorum