İletişim Formu

Erdemli Olmak İle İlgili Kompozisyon Örneği


Erdemli olmak nedir, erdem nedir bunlar ile ilgili bilgi vereceğimiz Erdemli Olmak İle İlgili Kompozisyon Örneği yazımızı sizler için hazırladık.

Erdem İle İlgili Kompozisyon Örneği 

Erdem ahlaki değerleri olan demektir. Erdemli kişi ise ahlaklı insanlara denir. Çalışkan, dürüst, merhametli, saygılı, sevgi dolu, vefalı insalar erdem sahibi olurlar.

Her insanın dünyaya geliş amacı vardır. Kendine, çevresine, milletine faydalı insan olmak en önemli amaclarımızdandır. Zaten insan biyolojik olarak hayvana benzer. Fakat düşünme becerisi ve değerlere olan bağlılığı onu tüm canlılardan üstün tutar. Mesela bazı insanlar vardır. Ne kendisine ne doğaya ne de bir başkasına faydası vardır. Ama öyle insanlarda vardır ki çevresi tarafından çok sevilir, saygı gösterilir. İşte Erdemli insanlar çevresi tarafından çok sevilirler. Erdemli insan olmak aslında çok kolaydır. Sabır ister, karakterli olmak lazım ve her zaman dürüst olmalı.

Bizlerde eğer Erdemli insanlar olmak istiyorsak daima yardımseveryardımsever olmalı, hiçbir zaman yalan söylememeli, merhametli olmalı ve saygılı olmalıyız. Böylece hem erdemli oluruz hem de çevremiz tarafından çok seviliriz.


1 Yorum