İletişim Formu

Dereyi Görmeden Paçaları Sıvamak Kompozisyon Örneği

Deyimler sözün gücünü artırmada etkilidir. Bizler bu yazımızda sık kullanılan bir deyim olan Dereyi Görmeden Paçaları Sıvamak Kompozisyon Örneği  yazacağız. Umarım sizler için faydalı bir yazı olur.

Sık kullandığımız bir deyimdir. Acele etmemek, işin sonunu bekleyerek karar vermek anlamında kullanılır.

Cogu zaman bir iş yapacağımız zaman ya da bir beklentimiz olduğunda sanki her şey kesin olacak gözüyle bakıp ona göre davranırız. İşin henüz kesin olarak gerçekleşeceği belli olmayan durumlarda kesin gerçekleşir gözüyle  bakmak bizi hataya sürükler. Mesela bize bir miras kalacak, biz daha mirası almadan hemen harcamalar yapmaya başlıyoruz. Ne de olsa mirastan para gelecek diye. Tam da bu noktada dereyi görmeden Paçaları sıvama deyimini kullanabiliriz. Miras kalma esnasında aksilikler olabilir, iş uzayabilir, iptal olabilir. Bu nedenle bir şey kesin olarak gerçekleşmeden anı kararlar vermememiz gerekir. Ya da ilk sınavlardan çok yüksek alan bir öğrenci ben takdiri kesin alırım gibi tezcanlı davranması dereyi görmeden paçayı Sıvamak olarak tabir edilir. Çünkü ikinci sınavlarda henüz ne olunacağı belli değildir. Tezcanlıkıkla söylenmiş bir sözdür.

Duygularımızı eyleme dönüştürmeye aceleci olmamak gerekir. Henüz gerçekleşmemiş bir durum için gerçekleşmiş, kesin gerçekleşir diye davranmamalıyız.

Deyim ve atasözleriDeyim ve atasözleri ile alakalı sitemizde başka Kompozisyon örnekleri de yer almaktadır. 

0 Yorum