İletişim Formu

Bakmakla Usta Olunsa Kediler Kasap Olurdu Kompozisyon Örneği

Bu yazımızda Bakmakla Usta Olunsa Kediler Kasap Olurdu Kompozisyon Örneği paylaşacağız. Size fikir vermesi için bu kompozisyonu hazırladık. 

Kompozisyon Örneği 

Sık olarak kullandığımız atasözlerinden bir tanesidir. Bir işi bakmakla ogrenilemeyecegi, işi öğrenmek için işin bir ucundan tutmak gerektiğini anlatmaktadır.

Bazı insanlar vardır ki birileri bir iş yaptığında onu izler, daha sonrasında 'ne var ki bende yaparım, ben daha da iyisini yaparım gibi konuşmaya baslar' İlk başta kolay gibi görünse de her işin bir püf noktası, ustalığı vardır. Öyle hemen bir iki izlemekle usta olunmaz. Usta olmak için zaman gerekir, bolca deneyim gerekir. Bir işi yapmak kolay gibi görünse de sorun çıktığında üstesinden gelebilen kişi usta olur. Mesela örnek vermek gerekirse; bir kalorifer tesisatçısını izleyen bir kişi boruları ısıtıp ısıtıp yapıştırıyor, bende yaparım diyebilir. Fakat o kişi ancak gördüğü kadarını yapar. Farklı bir şeyle karşılaştığında ya da ısıtma ile ilgili bir problem yaşadığında sorunu çözmek önemlidir. İşte bu noktada da usta devreye girer.

Bir işi yapmak, öğrenmek istiyorsak bakmak yerine ustasından ders almak, ustasına çıraklık yapmak ve işin püf noktalarını öğrenmek gerekir. Aksi halde sadece  bakarak usta olunacağını sanmak boşunadır.

Site içerisinde yer alan Kompozisyon örneklerineKompozisyon örneklerine kategoriler bölümünden rahatça ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar. Yorumlarınızı daima bekleriz. 

0 Yorum