İletişim Formu

Asıl Engel Bedende Değil Kalptedir Kompozisyon Örneği

Bu yazımızda  Asıl Engel Bedende Değil Kalptedir Kompozisyon Örneği paylaşacağız. Umarım sizler için faydalı olur.

Kompozisyon Örneği 

İnsanlar doğuştan ya da sonradan vücudundaki herhangi bir organın görevini eksik ya da hiç yapmaması ile engel yaşarlar. Bu insanlara ise engelli insan deriz. Bedenen bir eksiklik insanı Erdemli yapmada bir engel değildir. İnsanı insan yapan değerleridir. Bu nedenle asıl engelin kalpte olacağını söylemek gerekir. Çünkü kalbinde eksiklik olan birisi, sevgi duygusundan mahrum kişi, insanı değerlerden de uzaklaşır. 

Engelli insanlar toplum içerisinde bir çok sorunla karşılaşırlar. Aslında bu sorunların temelinde yine bizlerin düşüncesizligi yer alır. Mesela merdivenle çıkılan bir yere engelli rampası koymadığımiz da tekerlekli sandalye kullanan kişiler için bir engel teşkil eder. Ya da aynı şekilde kaldırımların başlangıcında ve sonunda iniş, çıkış rampası olmadığında bu bir engel oluşturur. Bizlere düşen en önemli görev engelli vatandaşlara sevgi ile yaklaşarak onların yaşamlarını kolaylasturmaktir. İster bireysel olsun isterse de sivil toplum örgütleri ile beraber engelli vatandaşların günlük yaşamlarında engel olabilecek her türlü engeli ortadan kaldırmalıyız. 

En büyük engel sevgisizliktir. Kalbimizdeki sevgi ve merhameti asla yitirmeyelim. Engelli vatandaşlara karşı daha duyarlı olup onların hayatlarındaki bir engel de biz olmayalım. 

Engelliler ile ilgili başka Kompozisyon örnekleriKompozisyon örnekleri için sitemizi inceleyebilirsiniz. 


0 Yorum