İletişim Formu

Yemek Yeme Adabı İle İlgili Kompozisyon Örneği

Yemek Yeme Adabı İle İlgili Kompozisyon Örneği 

Yemek Yeme Adabı İle İlgili Kompozisyon ÖrneğiKompozisyon Örneği

Nasıl oturmanın kalkmanın konuşmanın bir adabı varsa yemek yemenin de bir adabı vardır. Gerek inancımız olsun gereksiz de kültürümüz olsun yemek yemenin belli kurallarını koymuştur. 

Bir sofraya daha oturmadan yemek yeme adabı başlar. Önce güzelce ellerinizi yıkarsınız, size ayrılan yere oturursunuz, bismillah diyerek yemeği yemeye başlarsınız. Yemek esnasında kullandığımız eşyalarda önemlidir. Mesela kaşık kullanmak çatal kullanmak ya da bıçak kullanmak gerekir. Sofrada yemek yerken gereksiz sesler çıkararak ya da farklı davranışlarla insanları rahatsız etmemek gerekir. Ağzınızda lokma varken konuşmak, sofraya doğru aksırıp tıksırmak, ya da kaşığınızı başkasının tabağına dokundurmak yemek yiyen diğer kişilerin rahatsız edebilir. Sofrada otururken konuşmak da önemlidir. Ağzınızda lokma varken konuşmak karşınızdaki kişiyi rahatsız edebilir. Ya da yemek esnasında farklı farklı konularda konuşmak hoş olmaz. Yemek yerken ortaya konulan herkesin aynı tabaktan yediği yemeklerden kendi önünüzden yemeniz daha uygun olur. Çatal, kaşık ve bıçak ise kullanış amacına göre dıştan başlayarak içe doğru dizilir. 

Yukarıdaki örnekleri daha da çoğaltmak mümkündür. Sofra adabı hem kendinizi hem de karşınızdakini ilgilendirir. Sizler de yemek yerken mutlaka sofra adabına uymanız gerekir.



0 Yorum