İletişim Formu

Sessizlik Başarının Anahtarıdır Kompozisyon Örneği

Sessizlik Başarının Anahtarıdır Kompozisyon Örneği

Sessizlik Başarının Anahtarıdır KompozisyonKompozisyon Örneği

Bu sözde ifade edilen sessizlik esasında iyi bir dinleyici olmak demektir. İyi bir dinleyici aynı zamanda iyi bir öğrenicidir.

Bazı ortamlarda sohbet ettiğinizde öyle insanlar vardır ki konuşmanız için bir türlü size fırsat vermezler. Sözgelimi kendileri çalar kendileri dinlerler. Bu çok yanlış bir tutumdur. Az ve öz konuşmak her zaman daha etkilidir. İyi bir dinleyici ortamda ne konuşulduğunu güzelce dinler, kafasında Süzer, zihninde tartar ve öz bir şekilde düşüncelerini ifade eder. Dinlemeyen insanlar yani susmayan insanlar konuştuklarını Zihni süzgecinden geçirmedikleri için çoğu zaman boş ve gereksiz konuşurlar. Boş ve gereksiz konuşma ise sizi başarıdan uzaklaştırır değersiz insan haline getirir. Örnek vermek gerekirse mesela sınıf içerisinde bir konu tartışılırken alakalı alakasız ağzına gelen her sözü söyleyen kimseyi dinlemeyen ve kimsenin konuşmasına fırsat vermeyen öğrenci hoş karşılanmaz. Fakat öğrenci nerede konuşacağını bilip nerede dinleyeceğini biliyorsan diğer öğrencilerin gözünde Saygın bir yere sahip olur. İşte bu saygınlık ona aynı zamanda başarıyı getirir.

Bu neden nedir ki ister sınıf ortamında olsun ister aile ortamında olsun isterseniz de arkadaş ortamında olsun daima karşınızdakini dinleyin ve konuşurken gereksiz sözler yerine sade ve etkili olun. Böylece siz de başarıyı yakalamış olursunuz.

0 Yorum