İletişim Formu

Maddiyatın Huzur Getirmesi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Maddiyatın Huzur Getirmesi İle İlgili Kompozisyon Örneği 


Maddiyatın Huzur Getirmesi İle İlgili Kompozisyon Örneği 

Çevremizi şöyle bir incelediğimizde, haberlere kısaca göz gezdirdiğinizde ve kendi aile içimize şöyle bir baktığımızda maddiyatın günlük yaşamda huzur açısından önemli olduğunu görmekteyiz. 

Herkes geçimini sağlayabilmek için belli işleri yapar. Yaptığı işler neticesinde ise belli bir gelire sahip olur. Bu şekilde hem kendi ihtiyaçlarını karşılar hem de aile bireylerinin ihtiyaçlarını karşılar. Ayrıca daha rahat yaşamak için belli masraflar yapar. Güzel bir iş, güzel bir ev ve maddi sıkıntının olmadığı aileler maddi konularda tartışma yaşamazlar. Bu da ailedeki huzuru artırır. Kendi ailemizde ya da çevremizdeki ailelerde çıkan huzursuzlukların birçoğunun maddi kaynaklı olduğunu görmekteyiz. Maddi olarak ihtiyaçların karşılanmadığı, rahatça harcamanın olmadığı ailelerden ekonomik kaynaklı huzursuzluklar aile içerisinde kavgaya sebep olur. Bu nedenle de ki yaşamın daha rahat olması için maddiyat önemlidir.

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi huzur açısından maddiyat önemlidir lakin manevi zenginliğin olmadığı bir yerde maddiyatın getirdiği huzur bir yere kadardır. Maddi imkanlarımızla beraber manevi ruhumuzu da geliştirirsek o zaman gerçek mutluluğu ve huzuru yakalamış oluruz.




0 Yorum