İletişim Formu

Eğrinin İki Yakası Bir Araya Gelmez Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Eğrinin İki Yakası Bir Araya Gelmez İle İlgili Kompozisyon Örneği 

Eğrinin İki Yakası Bir Araya Gelmez İle İlgili Kompozisyon Örneği


Atasözleri bilindiği üzere mecazlı ifadelerdir. Yani atasozlerinde kullanılan kelimeler ve mana  mecaz anlam taşır. Burada da eğri diye kastettiği yalan söyleyen, sahtekar, kötü sözlü ve kötü işlerle uğraşanlar için söylenmiştir. Yani yalan söyleyen, sahtekar kişilerin işlerinin bir türlü doğru gitmeyeceği ifade edilir.

Başkalarını kandırmak en büyük günahlardan birisidir. Başkalarını kandıran daha doğrusu kandırdığını zanneden insanlar üç kuruş kar yaptım diye sevinirler. Halbu ki haydan gelen huya gider. Başkalarını kandırmak la kazanılan mal da para da bereketli olmayacağından pek de bir işe yamaz. Sahtekarlık yapan, kar yaptığını zanneden kişiler eminim çevrenizde vardır. Bu insanlara baktığınızda pek de bir büyüme yaşayamaz. Oradan alır oraya verir. Kaza yapar, kumarda kaybeder... Ve sonunda karnını zor doyurur hale gelir. Başka bir iş yapar yine sahtekarlık eder, yalan söyler para kazanır. Bu seferde o para bir şekilde elinden gider yemeğe muhtaç hale gelir.

Bu yüzden her ne olursa olsun asla yalan söylememeliyiz. İşimizi doğru ve dürüst bir şekilde yapmalıyız. İşimizi dürüst bir şekilde yaptığımızda paramız az da olsa bereketlenir. Zamanla da bir çok şeye sahip oluruz.

Gezen Kurt Aç Kalmaz Kompozisyon ornegi



0 Yorum