İletişim Formu

Cömertlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

Cömertlik en önemli erdemlerden birisidir. Bu nedenle bu yazımızda cömertlik ile ilgili kompozisyon örneği paylaşacağız. Paylaştığımız Kompozisyon Örneği size fikir vermek amacıyla yazılmıştır. Eminim ki sizler daha iyisini yazacaksınız.

Cömertlik Hakkında  Kompozisyon Örneği

Öncelikle cömertliğin tanımını yapacak olursak, eli açık olmak demektir. Yani elinde olan ne varsa başkası ile paylaşmaktır. Bu para da olabilir, bir eşya da olabilir.

Kisi erdemleri ile insan olur. Cömertlik ise bu erdemleri içerisinde önemli bir yere sahiptir. Cömert insan yardımlaşma değerini yüceltir, sevgi saygı değerini yüceltir, birlik ve beraberliği kuvvetlendirir. Cömert olan kişi ne parasını ne emeğini ne de sevgisini birbaskasindan esirger. Cömert kişiler çevresi tarafından da çok sevilirler. İnsanlar cömert kişilere karşı saygı duyar. Cömertliğin zıttı olan pintilik ise insanı içten içe kemiren kanserli bir hücre gibidir. Pintilik kişiyi erdemli olmaktan uzaklaştırır. Toplum içerisinde de zaten bu kişiler pek sevilmez. Cömertliğin en güzel yanlarından birisi de malın mülkün yanında sevgiyi de esirgemeden paylaşmaktır. Bir güler yüzü insanlardan esirgeyen insanlar asla cömert olamazlar. Cömert insanlar çok mutlu ve huzurlu olurlar. Çünkü paylaşmak ve karşındakini mutlu etmek seni de huzurlandıracaktır. Mesela darda olan birini gördüğünüz de onun sıkıntısını çözecek para verdiğiniz de hem kisinin duasını almış olursunuz hem de sizin içiniz huzurla dolar. Ya da başka bir örnek verecek olursak; lokantada yemek yiyorsunuz ve bir arkadaşınızı gördünüz. Hemen onu da davet edip ona da yemek ısmarladıgınızda içinizde ayrı bir huzur hissedersiniz. Ama pinti bir insan olsaydınız. O zaman kişiyi görmezden gelip sadece kendi yemeğinizi parasını ödeyip oradan uzaklaşmak istersiniz.

Hayatta her zaman insanı değerleri on planda tutarak yaşayalım. Cömertliği bir kayıp olarak görmeden elimizdekini daima karşımızdaki ile paylaşalım. Cömert insanların olduğu bir toplumda her sıkıntının her sorunun üstesinden rahatça gelinir.

Daha fazla Kompozisyon ÖrneğiKompozisyon Örneği için sitemizdeki diğer yazıları inceleyebilirsiniz. 

1 Yorum