İletişim Formu

Çevre Bilinci İle İlgili Kompozisyon Örneği



Çevre Bilinci İle İlgili Kompozisyon Örneği  yazımızı hazırladık ve sizinle paylaşıyoruz. Umarım begenmissinizdir 

Çevre Bilinci

Yaşadığımız yer ve doğaya çevre denir. Çevre bilinci ise çevreye ve onu korumaya yönelik duyarlılığımıza denir. Çevre bilinci tabiatın güzelliklerini korumaktır. Onu kirletmemek ona zarar vermemektir.

Cevremiz maalesef ki her geçen gün zarar görmektedir. Ormanlar yanmakta, insan eli tarafından tahrip ve yok edilmektedir. Ormanlarda yaşayan hayvanların nesli zarar görmekte bazı hayvanların nesli ise tukenmektedir. Göllerimiz, akarsularımız, denizlerimiz de aynı şekil her geçen gün kirlenmektedir. Bizlere düşen görev ise çevreye karşı sorumluluklarımız olduğunu bilerek davranmaktır. Mesela en basiti yerlere çöp atmalıyız, piknik sonrasında doğayı tertemiz bırakmalıyız. Mangal ateşimizin tamamen söndüğünden emin olmalıyız. Hayvanlara ve onların yaşam alanlarına zarar verecek her türlü eylemden uzak durmalıyız. Çevre bilincine sahip olan insanlar çevreyi, tabiatı kendi evi gibi görür. Ve tabiatın aldığı her zararı kendi evi zarar görmüşcesine üzülür. Bazı insanlar ise hiç umursamazlar. Piknik yapar arkalarında kocaman bir çöp dağı bırakırlar. Her şeylerini doğaya atarlar. 

Çevre bizim evimiz. Çevrenin göreceği her zarar aslında bizim göreceğimiz zarar demektir. Son yıllarda çevreye verdiğimiz zararlar küresel ısınmaya sebep oldu ve bugün kuraklıkla bunun sonuçlarını yaşıyoruz. Hepimizin çevre bilinci içerisinde olması ve doğayıdoğayı koruması gerekir.

0 Yorum