İletişim Formu

Cahil Kendisinin Düşmanıdır Kompozisyon Örneği

Cahil Kendisinin Düşmanıdır Kompozisyon Örneği 

Cahil Kendisinin Düşmanıdır Kompozisyon Örneği 

Cehalet insanın okul okuması ile alakalı olmayıp hayatı anlamaya yönelik insanları anlamaya yönelik eksiklerinin olması anlamına gelir. Cahil insan nerede ne konuşacağını bilemeyen, davranışlarının sonuçlarını önceden sezemeyen, kaba davranışları olan, herhangi bir ortam görmemiş, yol yordam bilmeyen kişilere denir.

Cahil insanlar çevrelerine çokça zarar verirler. Fakat bu insanlar en büyük zararı kendilerine verir. Bu nedenle de ki cahil insanın herhangi bir düşman aramasına gerek yoktur. Kendi kendine verdiği zararı hiçbir düşman ona kolay kolay veremez. Cahil insana laf anlatmaya çalışmak, haklı olduğunuzu ispatlamaya çalışmak nafile bir uğraştır. Çünkü o bildiği yoldan hiçbir zaman şaşmayacaktır. Ve bu durum onun hatalarını devam etmesini sağlayacaktır. Aslında zararı kendi kendisine vermektedir. 

Bu neden nedir ki bir konu hakkında bilgi sahibi olamayabiliriz ama her zaman öğrenmeye açık olup kendimizi geliştirmeliyiz. Toplum içerisinde nasıl davranmamız gerektiğini iyi bilmeliyiz

Cahil Kendisinin Düşmanıdır Atasözünün Anlamı Nedir?

Cahil bir kişinin kendisine verdiği zararı başka kimse veremez. Bu nedenle böyle kişiler çevrelerinde pek kabullenilmezler. Başka kimse cahil kişinin verdiği zararı yapamaz.

Eğrinin İki Yakası bir araya gelmez kompozisyon örneği



0 Yorum