İletişim Formu

At Binenin Kılıç Kuşananın Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

At Binenin Kılıç Kuşananın Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği 


At Binenin Kılıç Kuşananın Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği 


Günlük yaşamımızda sık kullandığımız atasözlerinden birisidir. Başarı kişinin sahip olduğu yetenek ve malzemeleri gerektiği gibi kullanmasını bilen kişilerin hakkıdır anlamında kullanılır. Yani bir iş yapılacaksa rastgele bir kişinin değil o işte usta olan bir kişinin yapması daha uygun olur.

Çevrenizde ben her işten anlarım, ben her işi yaparım diye gezinen insanları mutlaka görmüşsünüzdür. Bir öğretmen gerektiğinde oturması için kendisine bir sandalye yapabilir. Fakat bu onun çok iyi bir marangoz olduğu anlamına gelmez. Ayrıca yaptığı sandalyede bir ustanın yapacağı sandalye gibi güzel olmaz. Burada önemli olan işin kaliteli ve düzgün olarak yapılmasıdır. Kaliteli ve düzgün yapılması ise o işteki ustanın maharetiyle olur. Bu nedenledir ki eğer ki bir sandalye yapılacaksa bunu bir öğretmen değil, bir doktor değil, işin inceliklerini bilen bu işte usta olan bir marangozun yapması uygun olur. Aynı durum öğretmenlik mesleği için de geçerlidir. Bir eğitim verilecekse bunu işin okulunu okumuş öğretmenim vermesi uygun olur. Kısacası her işi o işin uzmanı yapmalı.

İşlerimizi her önüne gelene değil uzmanına yaptırmalıyız. Uzmanına yaptırırsak hem daha güzel olur hem de vakit kaybına neden olmaz. 

0 Yorum