İletişim Formu

Aslan Yattığı Yerden Belli Olur Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Aslan Yattığı Yerden Belli Olur Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Aslan Yattığı Yerden Belli Olur Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Önyargılı olmak iyi bir şey değildir. Fakat birçok insan ön yargılı davranarak kişilerin hayatları hakkında, huyları hakkında ön yargıda bulunurlar. Çoğu zaman siz farkında olmasanız dahi insanlar yaşadığınız yere, çalıştığınız ortama, eğitim gördüğünüz sınıfin düzenine temizliğine bakarak sizin hakkınızda fikir edinirler.

Yaşadığımız yer bizlerin karakterleri hakkında önemli önemli ipuçları verir. Örnek vermek gerekirse mesela bir arkadaşınızın evine gittiğinizde evdeki her şeyin dağınık olduğunu gördüğünüzde, mutfakta dağ gibi bulaşıkların yığıldığını fark ettiğinizde, evin içini pislik götürdüğünü gördüğünüzde, tüm kıyafetlerin ortalıkta dağınık bir vaziyette bulunduğunu gördüğünüzde bu evde yaşayan insanlar için eminim içinizden olumsuz duygular geçer. Aynı şekilde bir başka  arkadaşınızın evine gittiğinizde her şey yerli yerinde ise, ev tertemiz duruyorsa o insanlar hakkında olumlu düşünürsünüz. Verdiğimiz örneklerde de gördüğünüz gibi bulunduğumuz yerin tertip ve düzeni, temizliği bizim yaşamımızı yansıtır. Bu nedeni nedir ki bir ortama girdiğimizde ortamın durumuna bakarak burada yaşayanlar hakkında olumlu ya da olumsuz ön yargılarımız oluşur. 

İnsanları daha iyi tanımak istiyorsanız onlarla daha iyi iletişim kurun ortak etkinlikler yapın ve onların yaşadıkları yerleri görün. Böylece kişinin karakterinden ipuçları yakalamış olursunuz.

1 Yorum