İletişim Formu

Akılsız Başın Cezasını Ayaklar Çeker Kompozisyon Örneği

Akılsız Başın Cezasını Ayaklar Çeker Kompozisyon Örneği

Akılsız Başın Cezasını Ayaklar Çeker Kompozisyon Örneği

Günlük yaşamımızda çoğu zaman düşünüp araştırmadan o an karar verip aklımızın estiğinde işler yaparız. Büyük emekler verir, maddi olarak harcamalar yaparız. Lakin işin sonunda yaptığımız şeyin yanlış ya da boş olduğunu görürüz. Her şeye yeniden başlamak mecburiyetinde kalırız. İşte tam da bu durum için söylenmiş bir atasözüdür.

Yukarıdaki bahsettiğim durum eminim ki hepinizin başına gelmiştir. Büyük bir heyecan ve özveriyle işe başlamışsınızdır. Lakin iş nasıl olur, sonucu nasıl olur bunları düşünmeden işi yaparsınız. Sonra Bir bakarsınız ki bir şeyler yanlış olmuş. Örnek vermek gerekirse mesela bir inşaat yapacaksınız. İnşaatın elektrik tesisatını sıvayı yapmadan önce halletmeniz gerekir. Fakat siz bunu düşünmeden duvarları sıvasını yapar, alçısını çeker, boyarsaniz işin sonunda bir şeyleri yanlış yaptığınızı fark edersiniz. Tekrardan duvarı kırarak elektrik tesisatını çeker, kırdığınız yerleri tekrardan sıvar ve boyarsınız. Yani fazladan birçok iş yapar ve maddi olarak da fazladan harcama yaparsınız. Halbuki işe başlamadan önce tüm bunlar hesap edilmiş olsaydı bunca sıkıntı yaşanmazdı.

Sessiz olun işin sonunda keşke dememek için planlı ve programlı bir şekilde çalışın. İşin başında olacakları hesap edin. Tüm bunları yaptığınızda daha rahat işinizi halledersiniz.






0 Yorum