İletişim Formu

Demir Tavında Dövülür Kompozisyon Örneği

Demir Tavında Dövülür Kompozisyon Örneği

Demir Tavında Dövülür Kompozisyon Örneği

Her işin, her olayın belli bir zamanı olduğunu, işleri zamanında yapmanın önemini anlatan bir atasözüdür. Günlük yaşamımızda bir işi yaparken belli sıkıntılar İle karşılaşırız. Çoğu zaman bu sıkıntıların sebebinde işi zamanında yapmamamız yatmaktadır. İşi zamanında yapmadığımızda işi yapmak daha da zorlaşmaktadır.

Demir tavında dövülür atasözünde tav kelimesi yeterli ısı anlamına gelir. Siz Demire hiç ısı vermeden şekil vermeye çalışırsanız hiç bir şey yapamazsınız. Ama Demiri yeterli ısıya getirip dövmeye başladığınızda Demir şekil almaya başlar. Burada önemli olan uygun koşullar ve uygun zamandır. Bizlerde günlük yaşamımızda bir şeylerin hemen olmasını isteriz. Lakin unutmamak gerekir ki zamanında olmayan işlerden pek de verim elde edemeyiz. Mesela bir çiçeğin kışın açmasını beklemek nafiledir. Kışın açan çiçek üşür ve ölür. O yüzden baharı bekler çiçekler açmak İçin. Çünkü çiçek için uygun zaman ve uygun koşullar bahar ayında olur.

Bizlerde günlük yaşamımızda uygun zamanı ve koşulları bekleyerek işlerimizi daha kolay yaparız. İşlerimizi ertelediğimiz zaman ya da uygun ortamı olmadan bir işe başlamak bizlere başarısızlık getirir.

Demir Tavında Dövülür Atasözünün Anlamı: “Bir işin yapılmasının uygun bir zamanı vardır, o zamanı kaçırmamak, onu iyi değerlendirmek gerekir” anlamında söylenir.

İşleyen Demir Pas Tutmaz Kompozisyon Örneği Tıkla



0 Yorum