İletişim Formu

Turizmin Önemi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Turizmin Önemi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Turizmin Önemi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Öncelikle turizm nedir bundan bahsedelim. Turizm;  bir yeri gezmek, görmek, amacıyla yapılan gezilere denir. Turizm faaliyetleri; gezi amaçlı, iş amaçlı, dini amaçlı, kültürel amaçlı olabilir.  

Turizm ülke kalkınmasında çok önemli bir yere sahiptir. Hem ülkenin, şehrin, yörenin tanıtımında önemli rol oynar hem de maddi açıdan bir gelir sağlar. Hele Yurt dışında gelen turistler ülkemize döviz getirir. Turizmin ülkemizdeki ekonomik boyutu çok yüksektir. Ülkemiz özellikle yaz turizminde önemli gelir elde etmektedir. Yaz turizmi ile sahiller, Karadeniz yaylaları, tarihi yerler dolup taşarken, kış turizmi ile de kayak merkezleri turistlerin yoğun ilgisini çeker. Turizme sadece maddiyat olarak bakmak da yanlış. Ülkemize, şehrimize gelen bir turist hem kültürümüz hakkında bilgi sahibi olacak hem de bizlerin yaşayışlarını daha yakından görecek. Ülkesine gittiğinde bizden olumlu bahsedecektir.

Turizm için bacasız sanayi derler. Ülkemiz de turizm açısında önemli bir yere sahiptir. Bizlerde bilinçli vatandaşlar olarak turizme ve turistlere sahip çıkmalıyız. Turizme zarar verecek davranışlardan kaçınmalıyız.



Kitap En İyi Dosttur Kompozisyon Örneği İçin Tıklayın

0 Yorum