İletişim Formu

Kitap En İyi Dosttur Kompozisyon Örneği

Kitap En İyi Dosttur Kompozisyon Örneği 

Kitap En İyi Dosttur Kompozisyon Örneği 

Kitap okumak insanlar için en önemli ihtiyaçlardan birisidir. Eksikliği hemen hissedilir. Nasıl bir insan bedeni  yaşamak için ekmeğe, suya ihtiyacı varsa ruhu da aynı şekilde kitaba gereksinim duyar. Kitap ile insan ruhu yücelir, kitap sayesinde kıymet kazanır.

Kitaplar bizlerin en iyi dostlarıdır. Mutlu olduğumuzda, üzgün olduğumuzda, canımız çok sıkıldığında daima yanımızda kitaplar olur. Kah bizi güldürür kah ağlatır. En umutsuz olduğumuz anda bir kitap çıkar karşımıza bize mücadele etmeyi, emek vermeyi, pes etmemeyi öğretir. Düştüğümüz yerden kaldırır bizi. Kitaplar bizim dostlarınızdır.  Evlerimizin başköşelerinde onlar için yerler ayırırız. Başucu kitaplarımız vardır hemen yatağımızın yanında. Okulda da her zaman yanımızda kitaplar vardır. En yalnız hissettiğimiz anda avucumuza bir kitap konar. O diyar senin bu diyar benim; o macera senin bu macera benim bizleri gezdirir durur.

Kitaplara gereken önemi verelim. Onlar bizlerin en kıymetli dostlarıdır.  Güzel bir sözde de ifade edildiği gibi  kitapsız insan kör sağır ve dilsiz yaşamaktır. Dostlarımız yani kitaplar daima yanlarımızda olsun.




0 Yorum