İletişim Formu

Huylu Huyundan Vazgeçmez Kompozisyon Örneği

Huylu Huyundan Vazgeçmez Kompozisyon Örneği

Huylu Huyundan Vazgeçmez Kompozisyon Örneği

Kişinin yaratılıştan sahip olduğu kişilik özelliklerine huy denilmektedir. İnsan zaman içerisinde çevresi, yaşadıkları, ailesi, sosyal yaşamı ile şekillenir. Tüm bu değişim içerisinde en az etkilenen huy, mizaç olur. Huyun değiştiği pek görülmez. 

Mesela hemen sinirlenen birisinde sinirlenmek huy olmuştur. En basit olayda bile sanki çok büyük bir mesele varmış gibi sinirlenir, agresifleşir. Her ne kadar öfke kontrolü ile kendini bastırmaya çalışsa da nafile. Elinde sonunda bir yerde parlama yaşar. Ya da kötü sözü huy haline getirmiş bir insan çok defa tövbe de etse bir zaman sonra farkında olmadan da yine eski haline döner. İlla ki değişim yaşayan olur. Fakat bunun istisnai olduğunu bilelim. Ayrıca alışkanlıklarımız da bizlerde huy haline dönüşür. Bunları yıkıp değiştirmek de oldukça zordur..

Kendimizde hoşumuza gitmeyen huylarımız varsa bunu değiştirmek için çaba gösterelim. En azından kendimizin farkına varalım. Başkalarının beğenmediğimiz huyları da var sa onları öyle kabul edelim. Onları değiştirmeye kendi istediğimiz kişiler haline getirmek için uğraşmadan ona saygı göstermeliyiz. Çünkü ataların da dediği gibi can çıkar huy çıkmaz.

1 Yorum