İletişim Formu

Davranışlarımız İle İlgili Kompozisyon Örneği

Davranışlarımız İle İlgili Kompozisyon Örneği

Davranışlarımız İle İlgili Kompozisyon Örneği

Hepimiz günlük yaşamımızda bazı davranışlarda bulunuruz. Bu davranışlar bazen toplum tarafından hoş görülürken bazen de toplum tarafından hoş görünmeyebilir. 


Bizler davranışlarımızın sonucunu toplumun bakış açısından ziyade vicdani olarak değerlendiririz. Mesela yere çöp attığım zaman belki çevremdeki insanlar umursamayabilir, ya da onlar İçin normal gelebilir. Fakat ben bu davranışı yaptığımda kendi içerimde vicdanen b,r rahatsızlık hissederim. Hissettiğim bu rahatsızlık bana yaptığım davranışın yanlış olduğunu söyler. Sokakta bir çok durumla karşılaşırız. Mesela bir çocuğun düştüğünü gördüğümüz zaman hemen elinden tutup kaldırmak gerekir. Bir yaşlı gördüğümüz zaman hemen ona yardım etmeliyiz. Yaşça bizden büyüklere yol vermeliyiz. Engelli vatandaşlara yardımcı olmalıyız. Yere çöp atan varsa onu uyarmalıyız. Hayvanlara karşı daima merhametli olmalı, doğaya da asla zarar vermemeliyiz. Davranışlarımız bizim aynamızdır. Hem toplum İçin değerli oluruz hem de vicdanen kendimizi huzurlu hissederiz.


Davranışlarımızla çevremizdekilere örnek olalım. Yaptığımız iyi bir davranışın bizde bıraktığı mutluluğu hatırlayarak daima insanlara iyilik yapalım.




0 Yorum