İletişim Formu

Nezaket ve Görgü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Nezaket ve Görgü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Nezaket ve Görgü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Duygu ve düşüncelerin her türlü yolla başkasına aktarılması iletişim olarak tanımlanır. Bu davranışlardan doğan iletişimin başarılı bir şekilde olması İçin saygı ve incelik gereklidir. Bunlarda toplumda nezaket ve görgü kurallarını doğurmuştur. 

Nezaket ve görgü birbirini tamamlayan iki kavramdır. Bu davranış biçimi insanlar arasında iletişimin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesin, sağlar. Zaman içerisinde bu davranışlar sözlü sözlü kurallar haline gelmiş ve uygulanmasıyla insanların kişilikleri belirlenmiştir. Okunurken basit olan nezaket ve görgü aslında uygulanması güç davranışlardır. Bu davranışları yapmayı beceremeyen bir çok insan vardır. 

Nazik ve görgülü davranmak bir çok yerde insanı yüceltir ancak yapılmadığı zamanda insanı yerin dizine sokar. Peki bu kurallara ne kadar uyuyoruz? Bu sorunun cevabı İçin çevremize bakmamız yeterli. Birbirimizi dinlemiyor, teşekkür etmiyor, selamlaşmıyoruz. Nazik bir şekilde konuşmak varken argo ve küfürlü sözcüklere sarılıyor, nezaket ve görgüden uzaklaşıyoruz. Sonra gelsin düşmanlıklar, kavgalar, incinmişlikler. 

Birbirimize karşı daha kibar olmalı, bir söz ağzımızdan çıkmadan düşünmeliyiz. Davranışlarımızla da değer yargılarına saygı gösterip kabalaşmayalım.

Betül İlyada Yazıcı




0 Yorum