İletişim Formu

Tevazu İle İlgili Kompozisyon Örneği

Tevazu İle İlgili Kompozisyon Örneği

Tevazu İle İlgili Kompozisyon Örneği

Tevazu sözlük anlamı olarak büyüklük göstermemek, alçak gönüllü olmak, kibirden uzak olmak anlamına gelir. Sözlük anlamının dışına çıktığımızda ise tevazu Allah’ın insanın kendini bilmesi, ummanda bir damla olduğunu hatırlaması ve makama mevkiye aldırış etmeden, kibirlenmeden  yaşaması demektir.

Her insanın bir sınavı ve kaderi vardır. Mevkiler, makamlar, koltuklar, zenginlikler yüce Allah’ın bizlere birer lütfudur. Bize düşen ise bu lütufun farkında olmak ve bu verilen  makam, mevki , parayı layıkı İle kullanmaktır. Makam mevki ile kimseye üstünlük kurmamak, hoş görülü olmak her zaman bizi her zaman yüceltir, Erdemli yapar. 

Tevazu sahibi bir insan kendini diğer insanlardan üstün görmez. Mesela bir Vali düşünelim. Bir şehirdeki en büyük makamlardan birisidir. Makamın büyüklüğü kişinin kibrini büyütüyorsa bu kişi tevazudan uzaklaşır. Fakat bir vatandaşla aynı sofraya oturuyorsa, bir başkası İle muhabbet kuruyorsa, makamı mevkisini kapının dışında koyuyorsa tevazu sahibi demektir. Ve toplum daima tevazu sahibi kişileri sever ve benimser.

Her ne olursa olsun asla kendimizi başka insanlardan üstün görmemeliyiz. Makam, mevki ve zenginliğin geçici olduğunu bilerek yaşamalıyız. Ve bizlerin bir yaratılış amacı olduğunu, her insana karşı saygılı olmamız gerektiğini bilmeliyiz.

Minareyi Çalan Kılıfını Hazırlar Kompozisyon Örneği

0 Yorum