İletişim Formu

Sakla Samanı Gelir Zamanı İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sakla Samanı Gelir Zamanı İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sakla Samanı Gelir Zamanı İle İlgili Kompozisyon Örneği

Mutlaka hepimizin evinde kullanmadığımız eski eşyalar bulunmaktadır. Bu eşyaları bazıları saklar bazıları ise atarlar. Fakat gün gelip de o eşya lazım olduğunda gider yenisini alırlar. Saklayanlar ise gereksiz harcama yapmamış olurlar.

Günlük hayatımızda tüketim çılgınlığı İle bir çöm eşya almakta ve bunları gerektiği gibi kullanmadan, onlardan sıkılarak ya da bir üst modelini alarak atıyoruz. Peki attığımız bu eşyalar bize lazım olduğunda ne yapıyoruz. Gidip yenisini yüksek fiyatlarla alıyoruz. Halbuki kullanmadığımız eşyayı kaldırsaydık, zamanı geldiğinde ek harcama yapmazdık. İlla eşyayı kullanmak da şart değil malzemeleri bizlere yedek parça olabilir. Mesela evimizdeki eski kullanmadığımız Bisikleti atmak bize pek de fayda sağlamaz. Yeni aldığımız bisiklet arıza yaptığında eski bisikletimizin parçalarını yedek parça olarak kullanabiliriz. Ya da evimizdeki ahşap bir masa, sandalye kırıldığında onu atmak yerine onu farklı şekilde değerlendirebiliriz. Mesela bahçeye küçük bir masa almak yerine eski eşyaların ahşaplarını kullanarak kolayca masrafsız bir masa yapabilirsiniz.

Eşyaları atmak yerine yerimiz uygunsa onları düzenli olarak kaldırmalı ve geri dönüşüm olarak kullanmalıyız. Hem eşya çöpe gitmemiş olur hem de para harcamadan başka bir işimize yaramış olur. 

0 Yorum