İletişim Formu

Kargalar Sürüyle Kartallar Yalnız Uçar Kompozisyon Örneği

Kargalar Sürüyle Kartallar Yalnız Uçar Kompozisyon Örneği

Kargalar Sürüyle Kartallar Yalnız Uçar Kompozisyon ÖrneğiKompozisyon Örneği

Bu sözün esası Ömer Hayyam tarafından şöyle ifade edilir unutma doğruların kaderidir yalnızlık kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar. Bu özlü sözde Ömer Hayyam dürüst insanların Kartallar gibi tek ve cesur olduğunu anlatır. Yalan söyleyen insanlar ise etrafında kendi gibi dalkavukları barındırır.

Bazı insanlar vardır ki daima yalan konuşur. Yalan konuşmak onun için doğal bir şeydir. Hatta öyle an olur ki söylediği yalan bambaşka sıkıntılara yol açsa da hala kendisi de yalanın peşine koşar. Maalesef ki dürüst olmayan bu insanların etrafı kendi gibi dürüst olmayanlarla doludur. Hani Atalar derler ya bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. İşte bu yalancı insanların çevresindeki insanlar da onun gibidir. Kargalar da bunlara benzer birlikte gezerler nerede bir leş gördün mü birlikte saldırırlar. Fakat Dünya sadece bu insanlarla ibaret değildir. Dürüst, doğru sözden başka söz konuşmayan insanlar da vardır. Bu insanlar sonucu her ne olursa olsun doğruyu söyler, asla yalan konuşmazlar. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar atasözünde de olduğu gibi maalesef toplum içerisinde çoğu zaman yalnız kalırlar. Fakat onların yalnızlığı doğruluğun ve dürüstlüğün beraberinde cesaretin getirdiği kutlu bir yalnızlıktır. Kartallar sezgileri kuvvetli güçlü ve vakur bir hayvandır. Doğru söyleyen insanlar da bu sebepten ötürü kartallara benzetilmiştir.

Ömer hayyam'ın Bu sözü kulağımıza küpe olmalı yalancı insanlardan uzak durup daima dürüst, doğruluktan asla ödün vermeyen insanlar olmalıyız.

https://www.kompozisyonornegi.com/2022/07/butun-mutluluklar-calsmaya-ve-cesarete.html?m=1



0 Yorum