İletişim Formu

Dış Görünüşün Önemi İle İlgili Kompozisyon Örneği



İç görünüş kadar dış görünüşte onemlidir. Biz de bu yazimizda Dış Görünüşün Önemi İle İlgili Kompozisyon Örneği hazırladık. Düşüncelerimizi kompozisyon kurallarına uyarak yazdık. Umarım beğenirsiniz.

İç Görünüş Kadar Dış Görünüşte Önemlidir

İnsanları değerlendirirken bazı kriterler uygularız. Bunlardan ikisi  de iç Görünüş ve dış görünüştür. İç görünüş bizim karakterimiz iken dış görünüş fiziki durumumuzdur. Yani boyumuz, kilomuz, kıyafetimiz, ayakkabınız... Örnekleri çoğaltmak daha da mümkün.

Nasrettin hocanın ye kürküm ye hikayesini bilirsiniz. Nasrettin hocaya daha önce gösterilmeyen saygı giydiği kürk sayesinde gösterilmeye başlayınca Nasrettin hoca da bu nüktedan sözü söylemiştir. Hepimiz iç güzellik esas olan dese de dış güzelliğe göre de insanları değerlendirir ön yargılı davranırız. Örnek vermek gerekirse, yolda üstü başı yırtık bir insan gördüğümüz de hemen ona acır, onun gariban olduğunu düşünürüz. Bu bir ön yargıdır. Aynı şekilde pahalı bir takım elbiseli insan gördüğümüz de onun çok önemli bir kişi olduğunu düşünürüz. Bu da bir önyargıdır. Yolda bu iki insanı karşımızda gördüğümüzde çoğumuz için takım elbiseli olana karşı daha saygılı olurken diğer kişi pek umursanmaz. Aynı Nasrettin Hocanın hikâyesindeki gibi. Güzel olan iç güzelliktir, karakterdir. En güzel olan ise hem karakter olarak güzel hem de dış görünüş olarak bakımlı olmaktır. 

Sizler de iç güzelliğinize önem verdiğiniz gibi imkanlarımızla göre dış güzelliğinize de önem verin. Unutmayın ki insanlar sizlerin iç güzelliğinize baktığı gibi dış güzelliğinize de bakmaktadır. Bu yüzden özenli olmak önemlidir.

Bu yazımız burada bitmiştir. Başka konular ile ilgili kompozisyon örneği araştırmak için sitemize bekleriz. Sitemizde atasözleri ile ilgili kompozisyon örneği ve daha bir çok kompozisyon örneği yer almaktadır 

0 Yorum