İletişim Formu

Dili İyi Bilmenin ve Kullanmanın Bize Getirdikleri Kompozisyon Örneği

Dili İyi Bilmenin ve Kullanmanın Bize Getirdikleri Kompozisyon Örneği

Dili İyi Bilmenin ve Kullanmanın Bize Getirdikleri Kompozisyon Örneği

Dil iletişimin en önemli aracıdır. Sosyal bir varlık olan insan topluluk halinde yaşar ve kendini dil ile ifade eder. Dili iyi kullanan ve konuştuğu dilin kurallarını bilen bir kişi karşı taraf ile daha sağlıklı bir iletişim kurar.

Dil içerisinde birçok zenginliği barındırır. Sözcüklerin gücünü bilmek deyim ve atasözlerini yerinde kullanmak Duygu ve düşüncelerimizi daha iyi ifade etmemizde etkili olur. Dili kullanmanın en güzel yollarından birisi de seçtiğiniz kelimelerde özenli olmaktır. Ataların da ifade ettiği gibi tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Güzel seçilmiş kelimeler cümleler size birçok kapıyı sonuna kadar  açar. Sorunların çoğunu tatlı dil sayesinde çözüme kavuştururuz. Dizi iyi bilmeyen ve kullanmayan insanlar daima sıkıntı yaşarlar. Sağlıklı bir iletişim kuramayan Bu kişiler anlatım bozuklukları da yaparak sıkıntı yaşarlar. Çoğu zaman da kimsenin onları anlamadığından şikayetçi olurlar. Lakin iletişimde önemli olan dili iyi kullanmak, cümleleri açık seçik ve anlaşılır bir şekilde kurmak gerekir. 

Bizler de daha iyi anlaşılmak ve daha iyi bir iletişim kurmak istiyorsak dili iyi bilmeli ve etkili bir şekilde kullanmalıyız.

Her Koyun Kendi Bacağından Asılır Kompozisyon Örneği



0 Yorum